Angsten/fobieën

Kun je je vinden in één van de volgende vragen:

  • Ben jij onnodig veel bezig met je angst en kom je er maar niet vanaf?
  • Ga je situaties uit de weg vanwege je angsten?
  • Beheersen angsten jouw gedachten en ben je al gestresst voor wat er komen gaat?

Iedereen heeft in zijn leven te maken met angsten. Angsten kunnen goed en functioneel zijn, het is het alarmsysteem van de lichaam wat je vertelt dat er gevaar dreigt. Zodat je sneller en alerter kan reageren, wanneer dat nodig is. 

Zelf een baby wordt al geboren met angsten: angst voor harde geluiden, plotselinge toenadering en angst voor het verlies van steun of vallen. Het is dus heel menselijk om angstig te zijn. Het hoort er gewoon bij. 

Maar het is wel fijn dat na een angstige situatie het gevoel wegebt. En je gewoon weer verder kunt met je leven. En daar zit hem vaak de clou. Ons brein houdt ons te lang in de angst fase, waardoor je sneller en ook over een breder spectrum steeds angstiger kan worden. Zelfs al duw je dat gevoel misschien weg, in je lijf voelt het wel zo. En je lichaam laat zich nu eenmaal niet gemakkelijk negeren en zal steeds grotere signalen uitzenden. Waardoor de angsten steeds verder je leven kunnen gaan beheersen. Eigenlijk ben je steeds je angstgevoelens aan het herhalen en ben je onbewust veel op (onnodig) gevaar aan het focussen. 

Er zijn zoveel verschillende uiteenlopende angsten. We kennen allemaal wel iemand met een spinnenangst, vliegangst, hoogtevrees enz. En al die angsten hebben één ding gemeen. Ze belemmeren je in de functioneren en/of jouw levensplezier.

In veiligheid naar je angst gaan kijken

Vaak ben je bij een angst aan het herbeleven, je beleeft (onbewust) de eerste keer dat je angst hebt ontwikkeld. En soms gaan de angsten een eigen leven leiden en worden de angsten groter en krijg je meer angst op andere gebieden, waardoor het steeds meer je leven gaat beheersen.

In hypnose leer ik je anders naar je angst te laten kijken, je krijgt inzichten en we gaan op een veilige manier met je angsten aan de slag. we gaan je onderbewuste trainen om weer rustiger en kalmer te laten reageren op situaties waarin jij vroeger angstig was, waardoor het onnodig voor je wordt om deze angst nog langer vast te houden.

Heb je er genoeg van jezelf te laten leiden door je angst? Maak dan een afspraak en pak de controle terug. Ik help je graag van jou angsten af, waardoor je weer vrijer en relaxter in je leven staat.