Onderbewuste

bewust en onbewust bianca rammeloo

Onderbewuste

Mijn passie voor hypnose en alles wat met het onderbewuste te maken heeft, is groot. Het onderbewuste is wat ons stuurt en de dingen laat doen die we doen en de keuzes laat maken die we maken. Ook al weten we vaak niet eens bewust, waarom we de dingen doen die we doen. Alleen denken we daar niet zo over na en we doen ze gewoon. En het is juist heel goed dat het zo werkt, want weet je dat je onderbewuste het beste met je voor heeft? Het houdt jou veilig, het beschermt je. Het zorgt ervoor dat je heelhuids thuis komt, als je in de auto zit en even met je bewuste elders bent. Dat is de reden waarom je die brug bijvoorbeeld gemist hebt, je bent er al overeen zonder dat je er erg in had. En terwijl ik dit schrijf is ook mijn onderbewuste actief, ik was alleen maar bezig met: ik ga een stukje schrijven voor mijn website en de woorden rollen er gewoon uit terwijl ik vooraf zelf niet precies weet, welke woorden ik zal gebruiken.

Bijzonder toch?

Dat is ook het mooie ervan. Je kan niet te ver vooruit kijken en je krijgt alleen maar een klein stukje te zien, alsof je een zaklamp hebt die de toekomst inschijnt, maar niet zóver reikt dat je tot aan de horizon kunt zien. En dat is helemaal oké, toch? Het houdt het leven leuk en spannend. Stel je voor dat je alles als zou weten, en verder leeft op de automatische piloot? Brengt je dat geluk?

Zodra jij je bewust wordt van je onderbewuste, kan je beseffen dat je er ook mee in contact kan treden en daar eens kan gaan onderzoeken wat zich daar allemaal bevindt. Zitten er nog oude pijntjes? Heb je overtuigingen die je misschien tegenhouden in je leven?  Wie heeft de meeste invloed op je gehad in je vroege jeugd? Waar loop jij tegenaan, waar je zelf maar niet doorheen komt?

Zelfredzaam

In hypnose maak je contact met jezelf op een heel ander level. Het level van onderbewustzijn, daar waar je ook de verandering kan maken. Je komt in een veld der mogelijkheden terecht. Je gaat je leven in een ander perspectief zien. En in dit alles word je steeds meer zelfredzaam. Want uiteindelijk heb jij alle hulpbronnen al in jou…Als er een probleem is, dan is er dus ook altijd een oplossing. En zodra jij je focus weghaalt van het probleem ga jij dus andere dingen zien, die misschien ook wel de oplossing zouden kunnen zijn voor jouw probleem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.