Fibromyalgie/CVS

Heb je de diagnose fibromyalgie of CVS gekregen?

  • Heb jij vaak last van pijn?
  • Voel je je verzwakt?
  • Word je moe wakker?
  • Kosten simpele taken jou al de nodige energie?
  • Moet je rust nemen nadat je iets ondernomen hebt?

Zomaar een paar vragen die iemand met fibromyalgie en/of CVS zeker met JA zal beantwoorden. Deze ziektes vallen jammer genoeg nog steeds onder de onverklaarbare lichamelijke klachten. Vaak overlappen de klachten, zodat de ene arts de diagnose fibromyalgie zal geven en de andere CVS. Er bestaat niet echt een behandelmethode en vaak krijgen patiënten antidepressiva voorgeschreven.

Er zijn meerdere triggers die deze ziektes uitlokken: fysieke en lichamelijke stress, virussen, bacteriële en schimmelinfecties, overmatig sporten, maar ook bv een ongeval, bevallig of operatie kunnen stressoren zijn.

Niet begrepen met fibromyalgie/CVS

Mensen met dit ziektebeeld voelen zich niet begrepen en zijn gefrustreerd vanwege de vele klachten en de beperking die ze daardoor ervaren in hun leven. Ik heb het zelf ook ervaren en niets is vervelender als iemand die jouw ziekte niet snapt. Ik stak er altijd veel energie in om uit te leggen hoe het voor mij was, met als gevolg dat ik weer minder energie had om de dag door te komen. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

Belangrijk is om regelmatig contact te hebben met je huisarts om te kijken wat hij voor je kan betekenen. Dat is belangrijk, omdat je soms geneigd bent, alle klachten die je hebt onder de noemer van je ziektebeeld te schuiven en dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn.

Hypnose is een goed middel om in te zetten. In hypnose gaan we aan de slag met je klachten. We werken eraan om meer energie te kunnen gaan ervaren en we gaan ons vooral focussen op wat je nog wel kunt.

Wil jij geholpen met je klachten die je ervaart van fibromyalgie/CVS? Bel dan (06) 27 24 48 18. Ik help je graag…