Pijnbeheersing

Pijn is een signaal van je lichaam, alsof het je wilt vertellen: “ Hé, luister er is hier iets aan de hand”. Het is het natuurlijk waarschuwingssysteem van het lichaam. Het lichaam zit heel ingenieus in elkaar, alle systemen werken nauw met elkaar samen, en hoewel je misschien wel klachten hebt, is er veel meer in je lichaam dat op dit moment op de juiste manier werkt. Bijzonder, toch?

Oorzaak

Vaak heeft de pijn dus een oorzaak, dan is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak is. Bezoek dus altijd een arts als je al een tijdje pijn ervaart. De arts kan je helpen en er kan een behandelplan opgesteld worden. Soms kan hij een evt. medische oorzaak uit sluiten. Maar als er geen medische oorzaak is en je hebt toch pijn dan blijft het wel erg vervelend. Pijn ervaren kost veel energie, die je graag in andere dingen wilt steken.

Signaal

In hypnose kunnen we gaan onderzoeken of er een evt. oorzaak is, wat trouwens niet altijd het geval is. Want soms geeft de onderbewuste gewoon een signaal af, of dat nu een pijnprikkel is of niet, omdat het je iets anders duidelijk wilt maken. Je onderbewuste zelf ervaart namelijk geen pijn. We gaan kijken wat we kunnen doen om de oorzaak van de pijn weg te nemen. En als de oorzaak opgelost is dat zal de pijn meestal ook verdwijnen.

Voor een sessie van pijnbeheersing is altijd een medische doorverwijzing nodig!